Hvor talenterne fødes.
 
Sådanne kunne den korte beskrivelse være, når man skal fortælle om ADAM Cup Denmark.
 
ADAM Cup Denmark, springer ud af ADAC Rallye Cup, som blev introduceret i Tyskland i 2015, hvor det Tyske Motorsports forbund, ville lave en klasse hvor man kunne føde og udvikle nye Tyske Rally talenter, hvilket også er lykkedes over tid.
 
Men Cuppen blev så populær i tidsperioden over 7 år hvor den afvikles, at der deltog ikke mindre end 14 nationer, herunder 3 danske teams, og blev en kæmpe succes.
 
Cuppens projektperiode i Tyskland var oprindeligt 5 år, men grundet succesen, endte Cuppen med at kører i 7 år.
 
I forbindelse med at Cuppen oprindeligt skulle stoppe i 2020, valgte en privat inaktivgruppe i Danmark, allerede i 2019, at videre fører denne Cup i Danmark, dog under mindre og Danske forhold, for og I et forsøg på at udvikle nogle talenter i Danmark.
 
ADAM Cup Denmark var født og en realitet, og den første sæson stod der 10 biler klar til at dyste i Cuppen. Bilerne som er lavet og designet til at skulle være en talent Cup bil, hvor man ville sikre at konkurrencen var elementet og ikke størrelse af pengepungen, gjorde at man fik udviklet denne helt unikke rally bil, som har alle de rigtige Rally bils elementer, og baseret på en bil med formidable kører egenskaber.
 
Det vil sige at bilerne er bygget på en Opel ADAM, hvori man har isat en moderat tunet 1,6l motor med ca. 142HK, en 5 gears sequential gearkasse, store bremser fra storebroren Opel Corsa OPC, og den vel udviklet undervogn fra Reiger, og alt dette bygge hos den Tyske ingeniørvirksomhed Holzer, undernavnet Performance GmbH, for Opel Motorsport, med Tyske præcision og ekspertise.
 
Dette gjorde bilen til en rigtig talent udviklings Rallybil, der var solid, og let at vedligeholde, ud fra de veldokumenterede specifikationerne fra Performance GmbH.
 
Ud fra dette er dette den eneste og rigtige valg til ny kommende talenter i Dansk Rally sport, også selv om Rally Udvalget har forsøgt mange alternative, og den Internationale Motorsports organisations FIA også har lavet klasser det skulle passe ind, men der aldrig noget der har ramt plet som dette, hvor økonomi og performance går hånd i hånd, hvilket her 8 år efter starten af Cuppen i Tyskland, stadigt gør denne bil den rigtige.
 
Cuppen afvikles i Danmark under private forhold, stadigt ud fra den oprindelige inaktivgruppe, og man arbejder stadigt på at sprede budskabet til nykommere, at her er bilen du skal lærer at kører, for den har kører egenskaberne, så er det dig der skal formå og udvikle dig til at kører en bil kun 142HK, hvor du lærer at man bliver straffet hvis man bremser for tidligt, ikke formår at finde optimal kurven, og udnytte muligheden for at få bilen til at glide ind i svinget i højfart og dermed få den højst mulige udgang af svinget, som gør at du vinder.
 
I sæsonen 2022, er der 7 tilmeldte hold i Cuppen som kæmper om trofæ’et
Lasse Karlshøj / Isabell Kvick Jørgensen
Jesper Borgaa Fischer / Jacob Beyer Larsen
Anders Hartwig / Louise Christiansen
Patrick Brill Clausen / Harald Søndergaard
Casper Algren Jensen / Jesper Lykke Rasmussen
Michael Broberg Sørensen / Niels Gramstrup
Henrik Larsen/ Carina Haar
 
Der er et hold med Lasse Karlshøj og Isabella Kvick Jørgensen, som har skilt sig helt ud og det viser sig at Lasse’s Go-Kart træning og deltagelse på højt niveau, hvor Lasse kommer fra, virkeligt giver pote i den bil, og de har virkelig vist talent og dermed ligger de også højt i det generelle klassement i Dansk Rally.
 
Herefter ligger Jesper Borgaa Fischer / Jacob Beyer Larsen, Anders Hartwig / Louise Christiansen & Patrick Brill Clausen / Harald Søndergaard, i hård kamp om 2, 3 og fjerde pladsen, så det er spændende med hvordan resultatet ser ud når sæsonen er omme.
 
Ud over at kørerne kører i ADAM Cup Denmark, kører bilerne også i klasse RC5 i det Danske Rally Mesterskab, og her viser bilerne sig også at være yderst konkurrence dygtige, selv om de på papiret er underlegne i forhold til effekt, men hvis man formår at bruge bilen til det yderste så kan man godt følge med, hvilket betyder at ADAM Cup teams i denne klasse også ligger på henholde via 2, 4 og 5 pladsen. Følg med i ADAM Cup Denmark på www.adamcupdenmark.dk eller på Facebook Adam Cup Denmark.
 
Vi GLÆDER os til også at fejre vinderne af Opel Adam cup'en 2022 til Rally Stoholm 🏆