Hvad er rally og hvad betyder det egentlig for kørerne, for tilskuerne og for lodsejerne?

Jeannette Kvick fortæller:

Rally er ulig meget andet motorsport race på offentlige veje som i den forbindelse bliver afspærret i samarbejde med politi og kommunen. Afspærringerne bliver udarbejdet af fagfolk som løbende opdateres gennem uddannelse hos vores union DASU - Dansk Automobilsports union.
Rally Stoholm 29. & 30. september bliver i år finalen i Danmarksmesterskabet og her vil alle danske mestre blive kåret med fest i Stoholm hallen lørdag aften. Men inden da har alle deltagere kørt flere afdelinger rundt om i hele landet for endeligt at kæmpe med om titlen som Danmarksmester og i år bliver det altså til Rally Stoholm 🙂
 
Hvad betyder det at give sin tilladelse til at der må køres forbi min ejendom?
 
I bund og grund handler det om, at vi i en given periode på typisk 2 timer x2 'spærrer jer inde'. Vi kan sammenligne det med weekendens cykelløb (dog skulle I ikke give jeres tilladelse der) hvor vejforløbet blev afspærret og man således ikke kunne komme ind/ud mens cykelrytterne kørte forbi.
Men for ikke at skræmme jer med ordene 'spærret inde', skal jeg tilføje, at der ALTID stoppes med det samme hvis der er akut brug for hjælp til dig, dine pårørende eller jeres dyr.
Uforsætlig kørsel har ALTID 1. prioritet og ALT stoppes.
Rally Stoholm har et virkelig godt og tæt samarbejde med Sommers Ambulanceservice - www.sommersambulanceservice.dk - hvilket betyder at der under HELE arrangementet vil være reddere til stede i hele lokalområdet. Det betyder, at skulle der opstå AKUT brug for hjælp, er hjælpen ufattelig tæt på! 🙂 I vil opleve, at der langs strækningerne vil være folk med orange vest på og med en radio som hele tiden er i tæt kommunikation med prøvechefen som igen er i tæt kontakt med løbsledelsen inde i rally centrum.
 
Hvad nu hvis der sker noget med min ejendom?
 
Som sportsudøver under DASU er alle dækket af en forsikring igennem sin licens. Derudover har alle deltagere en selvrisiko som skal betales i tilfælde at man har lavet skade på anden mands ejendom. Der er altså ingen grund til bekymring - men har du alligevel tvivl så er der altid mulighed for en ekstra afspærring i form af en halmballe eller andet som kan stå imellem. Tag en snak med os og vi finder en løsning.
 
Hvad med vores heste, grise, køer og får?
 
Dyr reagerer oftest med at være ligeglade. Erfaringen siger og viser at det er lyden fra den første deltager der kommer forbi som de kan blive lidt forskrækket over men derefter rører lydene dem som regel ikke mere. Vi har en ret præcis tidsplan og dermed er der også mulighed for at man kan planlægge evt at trække dyrene ind hvis man mener det er bedre.
 
Rally er flere prøver flere steder i lokalområdet efter an angiven tidsplan som er udarbejdet af løbslederne. Rally Stoholm starter fredag sen eftermiddag i Stoholm by og fortsætter derefter til Kjeldberg hvor Kjeldberg borgerforening og frivillige vil sørge for at tilskuere kan købe mad/drikke mens de ser rally og sikkerhedsfolkene har sørget for at alt er afspærret forsvarligt. Stoholm By vil også emme af god stemning og der vil være lidt ti ganen på udvalgte publikumspunkter. Hele arrangementet vil blive gentaget en gang mere efter at deltagerne har været forbi Stoholm hallen for at få kigget deres rallybil igennem af deres mekanikere.
 
Lørdag vil folkene bag Mønsted, Lånum, Daugbjerg og Stoholm foreningerne være ankerpunkterne bag en MASSE underholdning udover rallykørerne i deres fede rallybiler.
Uden at afsløre FOR meget kan jeg sige at der vil være storskærme, fadølsanlæg, underholdning og, og, og 🙂
Alt det her vil ALDRIG kunne lade sig gøre uden den ENORME opbakning af lokalområdet men også af de lokale sponsorer som bakker op økonomisk. Og samtidig kan vi, folkene bag Rally Stoholm give tilbage ved at AL omsætning i weekenden går direkte til foreningerne i henholdsvis: Stoholm, Lånum, Kjeldberg, Daugbjerg og Mønsted.
 
Arrangementet er altså ikke kun en KÆMPE sportsbegivenhed men også en forretning som i sidste ende kommer alle jer til gode på den ene eller anden måde 🙂
 
Jeg håber, at det kunne være svar på nogle af jeres spørgsmål eller undren som I går rundt med og I er altid velkomne til at tage fat i mig eller ringe på 50457416 ved andre spørgsmål eller hvis I tænker, at I gerne aktivt vil være en del af Rally Stoholm 🙂
 
Jeg er, som aktiv international motorsports udøver MEGA stolt over at rally i og omkring Stoholm kan lade sig gøre og vi kan levere et arrangement i DEN kaliber som årets udgave bliver, giver mig tæt på gåsehud og jeg glæder mig som et lille barn til at sidde i vores 'Pusle' og køre igennem alle prøverne og se at den opbakning og det kæmpe stykke arbejde folk har lagt i projektet, bærer frugt!!