Her kan der ansøges om presse akkreditering: http://www.presseakkreditering.dk/rally-stoholm

Pressemeddelelse om Rally Stoholm – 26. september 2023

Alt er på spil i Rally Stoholm

17 hold har mulighed for at tage den samlede sejr i Dansk Super Rally

Weekendens Rally Stoholm er finale i årets Dansk Super Rally. På tværs af de mange forskellige klasser skal det bedste rallymandskab kåres og modtage Danmarks Idræts Forbunds guldmedaljer.

Gennem sæsonen har 55 forskellige mandskaber været til start i løb til Dansk Super Rally, og af dem har intet mindre end 17 hold muligheden for at tage rallysportens vigtigste titel. For nogle hold er muligheden dog af lettere teoretisk karakter, men muligheden er der. Som noget nyt uddeles der nemlig i år dobbelte point til sæsonafslutningen, så hvor man til de fire hidtidige afdelinger af Dansk Super Rally maksimale kan score 60 point, er der denne gang 120 point på.

Inden Rally Stoholm indtager Lucas Helin/Mikael Kjellgren, begge Sverige, 17. pladsen, 110 point efter de førende i Dansk Super Rally, Jacob Madsen/Line Nedergaard, Ruds Vedby/Fårvang. Selv om den svenske duos mulighed for at nå helt til tops er teoretisk, så understreger det den åbenhed, der hersker inden Rally Stoholm.

Jacob Madsen/Line Nedergaard kommer med en dugfrisk sejr i Rally4-klassen i East Belgian Rally, men selv om de i år også har domineret klassen herhjemme, bliver de i Dansk Super Rally udfordret af mandskaberne med firhjulstrukne biler i feltet, som nærmest pr. definitioner kæmper om sejrene i generalklassementet.

Det gælder bl.a. deres teamkammerater og sidste års vindere af Rally Stoholm, Kenneth Madsen/Mette Felthaus, Ruds Vedby/Horsens, som stiller op i deres nye Citroën C3 Rally2. Men også veteranerne Ib Kragh/Karsten Isaksen, Juelsminde/Egtved, som vandt Rally Jylland, og Simon Vallentin/Peter Egholm, Holbæk/Kirke Hyllinge, som har scoret top 3-placeringer i alle årets løb, kan nå til tops i Dansk Super Rally.

Et jokerpar i opgøret er Steen Andersen/Ditte Kammersgaard, Brøndby/København. I deres Mitsubishi Lancer Evo X har de domineret National5-klassen og banket på top 3-generelt. Flasker Rally Stoholm sig for dem, kan de snyde alle og erobre mere end det klassemesterskab, de ligger til.

Nærmere info:

www.rallystoholm.dk

info@rallystoholm.dk

Facebook: @rallystoholm

Instagram: @rallystoholm

Simon Vallentin og Peter Egholm jagter i Rally Stoholm deres første generalsejr 

Inden Rally Stoholm fører Jacob Madsen og Line Nedergaard Dansk Super Rally 

Pressemeddelelse om Rally Stoholm – 21. september 2023

Dansk Super Rally afgøres omkring Stoholm

Rally Stoholm udgør finalen i Dansk Super Rally i slutningen af september

Alt er på spil i Dansk Super Rally, når den store finale finder sted den 29.-30. september ved Rally Stoholm. Over to dage skal den danske rallyelite kæmpe om de sekunder, som afgør, hvem der lørdag aften i Stoholm Kultur- og Fritidscenter skal have hængt guldmedaljerne om halsen.

”Ligesom sidste år har vi sammensat et rally, som ikke kun bliver udfordrende for deltagerne, men også seværdigt for tilskuerne,” fortæller Jeannette Kvick fra organisationsgruppen bag Rally Stoholm. ”Der bliver masser af gode muligheder for at opleve godt og tæt rally i og omkring Stoholm.”

Udfordringerne begynder fredag aften, hvor rallyfeltet skal køre i mørke. Klokken 18.00 sendes de første deltagere afsted fra Stoholm Kultur- og Fritidscenter. Rallyaftenen starter med den traditionelle hastighedsprøve i selve Stoholm, hvor der køres på Oxfordvej, Stadionvej, Søndergade, Højlundsvej, Vesterled, Bakkevej og Industrivej. Derefter skal rallyfeltet køre en hastighedsprøve på vejene ved Skive Flyveplads, og når de har gennemført de to hastighedsprøver to gange, ankommer de fra 21-tiden til nattepausen ved Stoholm Kultur- og Fritidscenter.

Lørdag formiddag er det syd for Daugbjerg og Mønsted, der køres hastighedsprøver, mens eftermiddagens del af Rally Stoholm er henlagt til områderne øst og vest for Kjeldbjerg, inden løbets vindere kan køres ved 16.30-tiden ved Stoholm Kultur- og Fritidscenter.

Igennem den seneste måneds tid har man i vejkanterne i lokalområdet kunnet se et blomsterhav spire og vokse op.

”Sidste år gav vi noget tilbage til lokalsamfundet, da vi på fællespladsen i Tastum plantede æbletræer, og i år vil vi være et endnu grønnere rally,” fortæller Jeannette Kvick. ”Fire steder – langs Bakkevej, Øster Børstingvej, Søgårdsvej og Dybdahlsvej – såede vi i sommer sammen med Borgerforeningen i Daugbjerg blomsterfrø, og dem har borgerne i den seneste tid kunne plukke og sætte i en vase derhjemme.”

Rally Stoholms miljøindsats stopper dog ikke her.

”Vi har indgået en aftale med 5.B. på Stoholm Skole om, at klassens elever og deres forældre indsamler returemballage på de vigtigste publikumssteder, og hele panten går til klassekassen. På servicepladsen ved Stoholm Kultur- og Fritidscenter skal rallyholdene i år også kildesortere sit affald,” slutter Jeannette Kvick.

Nærmere informationer om årets Rally Stoholm kan findes på www.rallystoholm.dk, mens man i dagene op til løbet kan købe et løbsprogram med detaljerede oversigtskort hos Stoholm Au2service og Stoholm Kultur- og Fritidscenter.

Nærmere info:

www.rallystoholm.dk

info@rallystoholm.dk

Facebook: @rallystoholm

Instagram: @rallystoholm

Fredag bliver rallykørerne udfordret og rallypublikum underholdt, når der skal køres stærkt i mørket (foto Kim Jepsen)

Hen over sommeren er der piplet blomster frem i flere vejkanter som en gave fra Rally Stoholm

Pressemeddelelse om Rally Stoholm – 10. juli 2023

Rally Stoholm sår blomsterfrø

Fire steder venter en gratis blomstergave til beboerne i Fjends

Sidste år plantede arrangørerne bag Rally Stoholm æbletræer på fællespladsen i Tastum, og i år fortsætter folkene bag finalen i Dansk Super Rally det grønne arbejde i Fjends.

”Ligesom sidste år vil rallyfolket gerne sige tak for lån af det skønne område, og det gør vi år ved at så blomsterfrø forskellige steder i Fjends, og så kan områdets beboere til efteråret helt gratis plukke sig en buket til spisebordet derhjemme eller skrivebordet på arbejdspladsen,” fortæller Jeannette Kvick, Stoholm.

Årets naturprojektet er støttet op af Borgerforeningen i Daugbjerg, som har klargjort områderne og sået frøene. Naturprojektet er støttet af Fonden for Andelskasserne i område Nord.

Det er fire steder, hvor der er blevet sået blomsterfrø:

  • Langs Bakkevej i Stoholm;
  • Ved Ø. Børstingvej 13 i Lånum;
  • Mellem Søgårdsvej 14 og 16 ved Daugbjerg;
  • Langs Dybdahlsvej nord for den gamle vandmølle ved Daugbjerg.

“Med dette projekt vil vi gerne vise, at vi virkelig giver igen for at låne Fjends-området i denne her ene weekend om året,” siger Jeannette Kvick fra arrangørgruppen. ”Det er personligt vigtigt for mig, at folk forstår hvad en DM-finale i rally kan gøre for lokalområdet både økonomisk men også for fællesskabet. Der er så mange lokale involveret i Rally Stoholm på tværs af byer og foreninger, og jeg er da beæret over, at folk frivilligt lægger så mange kræfter i arrangementet. Derfor vil jeg rigtig gerne give igen og hvad er bedre end en frisk og flot buket blomster som tak.”

Efter planen blomstrer blomsterne i starten af efteråret, og så er de klar til at blive plukket, når Rally Stoholm køres den 29.-30. september.”

Billedtekster (fotos kan frit angives med kildeangivelse):

I den sidste weekend af september kæmper rallykørerne i Rally Stoholm. Forinden kan Fjends borger plukke blomster, som rallyfolket har sået (foto: Kim C. Jepsen).

Det er på disse fire steder, Rally Stoholm har sået blomsterfrø.

I den sidste weekend af september kæmper rallykørerne i Rally Stoholm.

Pressemeddelelse om Rally Stoholm – 5. april 2023

Rally Stoholm vil være endnu grønnere

Løbet skal ikke kun sætte høje sportslige standarder

I den sidste weekend af september afvikles den tredje udgave af Rally Stoholm i området omkring Fjends. Ligesom de to første udgaver tæller løbet til Dansk Super Rally-mesterskaber, og det vil atter være et rally, som er med til at sætte den grønne dagsorden indenfor dansk motorsport.

”I år vil vi være et endnu grønnere rally,” siger Jeannette Kvick fra organisationsgruppen bag Rally Stoholm.

”Sidste år plantede vi æbletræer på fællespladsen i Tastum i samarbejde med en række foreninger, ligesom alt det materiale, deltagerne modtog inden løbets start, ikke blev pakket i plasticposer, men i stedet i muleposer. Og dem skal deltagerne medbringe i år, så de kan få dem fyldt op igen. Vi forventer at trykke vores rutebog på genbrugspapir, og så har vi allerede reduceret vores papirforbrug ved, at de fleste løbende informationer til deltagerne ikke er på papir, men går via appen Sportity. Men vi stopper ikke her.”

Umiddelbart efter sidste års Rally Stoholm – der høstede stor ros fra såvel aktive som publikum – gik organisationsgruppen i gang med at planlægge dette års udgave. Og arbejdet her har ikke kun bestået i at skabe et arrangement i sportslig topklasse. Mere bæredygtig motorsport har også været et fast programpunkt ved planlægningsmøderne.

”Rally Stoholm skal byde på fart med omtanke for miljøet og naturen og med fokus på bæredygtighed omkring alt det, vi gør,” forklarer Jeannette Kvick.

”I år vil vi sætte fokus på affaldssortering. De deltagende rallyhold ryddede pænt op efter sig selv på servicepladsen ved SP Moulding og Fritids- og Kulturcenteret i Stoholm, men i stedet for, at alt havner i småt brændbart, skal der i år foretages kildesortering. Vi er i gang med at finde en løsning, så det affald, deltagerne producerer, kan afleveres i de fraktioner, som Viborg Kommune behandler. Ligeledes er planen også, at vi i samarbejde med vores forskellige cateringpartnere også kan gøre en indsats her og have affaldssortering på de store publikumssteder.”

Der ligger endnu ikke en detaljeret drejebog for løbets bæredygtighedsindsats klar. Og det skyldes ikke, at årets Rally Stoholm først finder sted om et halvt år.

”Vi er meget åbne for gode ideer og input, som kan være med til at gøre Rally Stoholm endnu grønnere,” siger Jeannette Kvick. ”Vi er rallyfolk, og der er sikkert noget, der ligger lige til højrebenet, som vi har overset, så vi hører gerne fra alle. Vi arbejder også på at forskønne Fjends-området i samarbejde med de lokale foreninger som en pendant til de kendte Vild-med-vilje-aktiviteter.”

Billedtekster (fotos kan frit angives med kildeangivelse):

Rallyfolket bruger naturen - men deltagerne og arrangørerne bag Rally Stoholm vil også bevare den (foto: Kim Jepsen).

 

Op til sidste års udgave af Rally Stoholm blev der plantet æbletræer, hvor afgående folketingsmedlem Kristian Pihl Lorenzen foretog gravearbejdet i Tastum (foto: Morten Alstrup).