Presseakkreditering

Presseakkrediteringen til Rally Stoholm er nu åben, så du har frem til: mandag 31.10.2022 kl. 10.00 for som professionel fotograf til at kan ansøge om en pressevest via nedenstående link:
 

Nyheder 2022

23 udenlandske hold starter i Rally Stoholm

'1. november 2022

Kilde: Rallysiden.dk

Fem nationer kæmper om pokalerne på vejene i Fjendsområdet

Selv om weekendens Rally Stoholm skal afgøre, hvem der tager den samlede sejr i Dansk Super Rally, så bliver løbet i området mellem Viborg, Skive og Holstebro ikke en ren dansk affære. Deltagerfeltet tæller nemlig hold fra fem forskellige nationer, og her kommer de 23 mandskaber fra udlandet!

Rally Stoholm tæller som finale i Volvo Euro Cup. Det er en international turnering, som også tæller løb i Finland, Norge, Sverige og Tyskland, og den har deltagelse af mandskaber i mere eller mindre standardbaserede Volvo 240-, 850- og 940-modeller. Dette forklarer naturligvis deltagelsen af 12 af de 14 svenske hold, som er tilmeldt Rally Stoholm, men også to norske og et tysk hold stiller op for at kæmpe med om pointene i Volvo Euro Cup.

Tredjestørste nation – efter værtsnationen og Sverige – ved Rally Stoholm er Tyskland.

Rallymandskaber fra vores naboland mod syd er ofte gæster i danske rallyer. Jörn Perlow/Finn Perlow har således flere gange været til start herhjemme i deres meget unikke BMW Z4M, og de får ved Rally Stoholm bl.a. følgeskab af Dirk Klemund/Nico Eichenauer og Martin Schütte/Kerstin David, som i henholdsvis Subaru og Mitsubishi udfordrer danskerne i den hårde RN5-klasse for firhjulstrækkere.

Storbritannien er den femte nation på deltagerlisten. Fra det vestlige England kommer Nick West/Chris Melling, og det er et hold, som ikke kun har masser af erfaring fra de britiske rallyer, men som også bl.a. har deltaget i det legendariske Rallye Monte-Carlo og det finske VM-rally.

Rally Stoholm starter fredag klokken 18.00 i Stoholm, og fredag aften skal der afvikles fire hastighedsprøver. Efter en nattepause genoptages løbet lørdag, hvor der køres syv hastighedsprøver, inden vinderne kåres på Vestergade i Stoholm klokken 18.00.

I forbindelse med løbet er der blevet produceret et 48-siders-rallymagasin med bl.a. aktuel information og oversigtskort over de forskellige hastighedsprøver. Dette rallymagasin kan købes i en række forretninger i Fjendsområdet samt i Stoholm Fritids- og Kulturcenter, der også vil fungere som rallycentrum.

Pressemeddelelse om Rally Stoholm – 1. november 2022

Rally Stoholm planter æbletræer

Kristian Pihl Lorentzen tager de første spadestik på fællespladsen i Tastum

Inden Rally Stoholm fredag aften skydes i gang, har arrangørgruppen bag løbet allerede givet noget tilbage til Fjendsområdet. Det sker torsdag eftermiddag, hvor man på fællespladsen i Tastum planter en række æbletræer i samarbejde med folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen.

”Når Volvo Euro Cuppen – som gæster Rally Stoholm – kører i Sverige, indsamler de et fast beløb til plantning af træer i det område, rallyet finder sted, og den idé har vi taget op,” siger Jeannette Kvick fra organisationsgruppen bag løbet. ”Vi synes, at det er en god måde at give noget tilbage til lokalområdet udover de tilskueroplevelser, rallyet i forvejen giver, og vi sagde straks ja, da muligheden bød sig.”

Aftalen er indgået i samarbejde med Smollerup Skov & Have, Skovdyrkerforeningen, organisationen Plant et træ og ikke mindst Tastum Borgerforening, der står bag landsbyens fællesplads. ”Vi har i forvejen plantet nogle træer på stedet, så vi er glade for, at Rally Stoholm har tænkt på os med de æbletræer, vi nu også får,” siger formand Peter Adser-Larsen.

Når det første æbletræ bliver plantet torsdag klokken 14.00 på fællespladsen på Toften i Tastum, vil Kristian Pihl Lorentzen tage det første spadestik.

Dagen efter vil han også være i aktion i forbindelse med Rally Stoholm. Det sker, når han fredag klokken 18.00 løfter Dannebrog og sender de første af de 81 tilmeldte mandskaber afsted i rallyet.

Pressemeddelelse om Rally Stoholm – 26. oktober 2022

Et brag af en DM-finale i vente i Stoholm

Årets Rally Stoholm leverer stribevis af udfordringer for rallymandskaberne

Læs mere

Nyheder 2021